Tags

, , , , , , ,

Jeg oppdaget Lisa Scottoline i sommer og falt for bøkene hennes. Hun skriver krimbøker med advokater i hovedrollene og bøkene er geografisk plassert i Philadelphia.

Drept, men ikke død handler om Anne Murphy som opplever at omverdenen tror hun er død:

Anne Murphy er en ung, rødhåret advokat som er ansatt i firmaet Rosato & Associates i Philadelphia. En morgen våkner hun opp til avisoverskrifter som sier «Advokat funnet drept», ledsaget av et bilde av henne selv. For å finne morderen og samtidig holde seg i live, må Anne late som om hun virkelig er død. Anne har en mistanke om hvem det er som ønsker å drepe henne, men fienden er nærmere enn hun tror.

Dette er en spennende krimbok om det å bli forfulgt og om hemmeligheter i historien til Anne som hun håper ikke skal bli avslørt. Det er en bok om en sterk ung kvinne som tar tak i det som er vanskelig og går inn for å finne en bra løsning. Hun starter sin egen etterforskning og prøver selv å finne mannen hun mener er ansvarlig, noe som setter henne i svært farlige situasjoner. Boken er spennende og en er aldri helt sikker på hva, eller rettere sagt hvem, som står bak det som skjer.

Sannhetens øyeblikk handler om Jack Newlin som finner sin kone død og som straks tar på seg skylden:

Når Jack Newlin finner sin kone død på gulvet i spisestuen, er han overbevist om at han vet hvem morderen er. Han er fast bestemt på å beskytte morderen fra sin fortjente straff, og får derfor alle spor til å peke mot seg selv, for deretter å tilstå. For å slå den siste spikeren i kista, engasjerer han den mest uerfarne advokaten han kan finne, Mary DiNunzio. Dessverre for Jack, viser det seg at engasjementet av Mary var en stor tabbe. Selv om hun er uerfaren så tviler hun på hans tilståelse, og hennes samvittighet og instinkter forteller henne at hun ikke kan forsvare en mann som bare vil dømme seg selv. Hun bestemmer seg likevel for å fortsette for å bevise hva som virkelig skjedde, for en sak er aldri så enkel som det først kan se ut som.

Jack er fast bestemt på at han skal dømmes for mordet på sin kone, men advokaten han ansetter, Mary DiNunzio, går ikke med på å dømme det hun mener er en uskyldig mann. Hun setter igang en etterforskning som både får henne sparket som Jacks advokat og får henne i trøbbel på advokatkontoret. Men sakte men sikkert bygger hun likevel en sak som frigir Jack.

I denne boken forstår du hvem som er morderen, men kampen for Jack er likevel så spennende at boken er en flott krimroman.

Lisa Scottoline har gitt ut 19 krimromaner, de fleste om advokatkontoret Rosato & Associates i Philadelphia. Hun er selv advokat og skriver i tillegg for avisen The Philadelphia Inquirer. Jeg kommer til å lese mer av denne forfatteren. Tidligere har jeg ikke vært så begeistret for «advokat-krim» men Scottolines bøker er så spennende at det ikke gjør noe at «etterforskerne» er advokater.