Tags

, , , , , , ,

Det er torsdag og på tide med boktema hos Anettes bokboble. Vi er ferdige med favorittbøker fra A-Å og nå vil Anette at vi skal velge ut og skrive om en favorittserie.

Min absolutte favorittserie har jeg skrevet om før; Det mørke tårn av Stephen King.

Det mørke tårnHovedpersonen i det mørke tårn, Roland av Gilead, gir seg ut på en reise hvor han forfølger den sortkledte gjennom en øde og ødelagt verden. En “westernverden” hvor Roland er den siste revolvermannen. Verden har gått videre, den har blitt en farlig verden, en verden etter den store krigen. Roland har en ensporet tanke, han skal til det mørke tårn. Uansett hva han møter på veien, og selv om han vet han ikke kommer tilbake, det mørke tårn er målet. På veien finner han Odetta (Detta, Susanne – hun skifter navn etter hvert som historien skrider frem), Eddie og Jake som blir hans følgesvenner gjennom bøkene. Roland lærer dem opp til å bli revolvermenn, både fordi de må (verden er farlig) men også for å lette Rolands ensomhet som den siste.

Ringenes Herre er jo også en serie, eller en trilogi om skal være nøye, og den er absolutt en favorittserie. Og på tredjeplass kommer enten Legenden om Narnia eller Tidshjulet av Robert Jordan. Det er vanskelig å velge! Jeg tror kanskje jeg lander på Tidshjulet!