Tags

, , , , , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Min overskrift er denne gangen; Topp 10 favorittsitater og er en av de gamle listene hos The Broke and the Bookish.

1.) Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly. Sandman, Neil Gaiman

2.) Livet består av øyeblikk som vi ikke har kraft til å se, fordi vi er så opptatt av uro for fremtiden. Et glass melk takk, Herbjørg Wassmo

3.) If there must be trouble let it be in my day, that my child may have peace. Thomas Paline in Echo av Terry Moore

4.) You can’t always have things like they are in poetry. Poetry ain’t what you’d call truth. There ain’t room enough in the verses. American Goods, Neil Gaiman

5.) ... det burde jeg ha lært av all litteraturen jeg har slukt, men jeg lærte ikke noe av litteraturen, den var det nødvendige andre stedet, ferie fra det virkelige, lik hver gang, som ikke forandret seg uansett bok, som ikke hadde noen forbindelse med livet, og som jeg ikke ville skulle ha det, for da var jo ikke litteraturen det fredede stedet lenger, men relevant på en mer krevende måte. Snakk til meg, Vigdis Hjort

6.) Den ene sier: En dag skal vi alle dø. Den andre sier: Alle andre dager skal vi det ikke. En dåre fri, Beate Grimsrud

7.) Som oftest søker man tilflukt til fremtiden for å unngå lidelsen. Vi forestiller oss en strek trukket tvers over tidens gang, og bortenfor den streken skal dagens lidelse opphøre å eksistere. Tilværelsens uutholdelige letthet, Milan Kundera

8.) Målet ble nødvendigvis et annet hvis man brukte visse midler for å nå det. «Den som slåss mot monstre,» hadde Nietzsche sagt, «må passe på slik at han ikke selv underveis blir et monster». En rød heltinnes død, Xiaolong Qiu

9.) Den som blir slått, er først svak, deretter blir han sterk. Afrikaneren, J. M. G. Le Clézio

10.) Lesing av gode bøker tar fra deg gleden av å lese dårlige bøker. Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai, Mary Ann Shaffer