Tags

, , ,

Det er torsdag og på tide med boktema hos Anettes bokboble. Vi er ferdige med favorittbøker fra A-Å og nå vil Anette at vi skal velge ut og skrive om: Den beste boken jeg har lest i år.

Jeg har lest flere veldig gode bøker hittil i år, men har denne gangen valgt meg ut boken; Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve av Ann Heberlein.

Boken handler om selvmord og både hva det er som former selvmordstanker og hva som kan hindre en i å ta det siste steget. Heberlein skriver om sine egne tanker og følelser, hun blottlegger rått og direkte angsten, selvmordstankene og hva som foregår i livet hennes. Følelsene hun har for barna, for ektemannen og for elskeren. Hun skriver om problemer med jobben og om dager da angsten driver henne til å tilbringe dagen på den psykiatriske legevakten.

Dette er en sterk bok om det å leve med selvmordstanker. Og selv om du ikke har det slik selv lærer du i denne boken mye om det å klare å holde seg på bena når angsten og tankene blir for destruktive. Boken vekker tanker det kan være godt å ha tenkt igjennom når en møter andre mennesker som sliter.

Resten av omtalen min kan du lese her.