Tags

, , , ,

Papirpiken er den andre boken til den franske forfatteren Guillaume George Musso. Den første boken; Etterpå, har jeg krevet om her.

Hvis dine ord kunne holde henne i live, hva ville du si? Tom Boyd, en berømt forfatter som er lider av skrivevegring, møter heltinnen i sine bestselgende romaner. Hun er vakker, desperat, og forteller ham at hun vil dø dersom han slutter å skrive. Sammen legger de ut på et eventyr der virkelighet og fiksjon blir intrikat sammenvevd i et forførende og potensielt dødelig spill.

Papirpiken starter med en rekke utklipp fra aviser, ukeblader og internett om forfatteren Tom Boyd og pianisten Aurore Valancourt. Vi lærer av disse klippene at disse to har hatt et stormende forhold som nå er over. Og i de første kapitlene møter vi en forfatter som er helt knust av dette bruddet. Han har to gode venner, Milo og Carole, som prøver å hjelpe ham på beina igjen uten at noe ser ut til å hjelpe.

Tom har skrevet to romaner som har blitt store suksesser, men han er nå ute av stand til å skrive roman nummer 3, selv om han har fått store forskudd på denne romanen. Det er ikke før han møter Billie, som ser ut til å være en bi-karakter i hans egne romaner, at ting begynner å forandre seg.

G.G. Musso skriver virkelighetsnære romaner om kjærlighet, sorg og smerte men med et fantastisk innslag. I hans første bok i skikkelse av mennesker som visste når andre skulle dø, og i denne ved hjelp av en litterær karakter som kommer til den virkelige verden. En må godta disse litterære grepene for å virkelig falle for Musso sine romaner. Men sammen med de virkelige følelsene han beskriver ser jeg ikke det som så veldig vanskelig. Billie er ikke helt den man skulle tro hun var, og hun hjelper virkelig Tom på beina igjen. Så kan man diskutere dette med om et nytt kjærlighets forhold virkelig er det som skal til for å glemme en tidligere kjæreste, men det fungerer i denne romanen.

Jeg likte boken. Den inneholder blant annet historien om en bok det er veldig viktig å få tak i, og historiene om de ulike personene som kommer i kontakt med boken er et lite, men vellykket tilskudd til at denne boken er så god som den er. Papirpiken en fornøyelig og absolutt leseverdig bok, med en god, varm slutt.

Jeg fikk denne boken av Pantegruel forlag.