Tags

, , , ,

boktemaDet er torsdag og på tide med en ny favorittbok i Anettes boktema. Bokstaven i dag er T og jeg brukte Bokelskere til å finne min favorittbok på denne bokstaven og da valgte jeg ut; Talismanen av Stephen King og Peter Straub. Men jeg har såpass mange favorittbøker på T at jeg nevner noen til under innlegget.

talismanenEtt par av mine favorittbøker er Talismanen og Black House av Stephen King og Peter Straub, to bøker som forteller historien til Jack Sawyer, og Jacks reise mellom to verdener.

I Talismanen legger 12 år gamle Jack Sawyer ut på en skremmende reise, tvers over Amerika for å finne en talisman som kan redde moren fra å dø og bekjempe fienden som vil ødelegge den. Talismanen er en glasskule, en akse som holder skjæringspunktet mellom de eksisterende verdener.

Jack Sawey har, som sin far, evnen til å pendle mellom to verdener, vår og det Jack kaller Drømmeverdenen, ellers kjent som Territoriene. I Territoriet befinner deg seg “tvillinger” til menneskene i vår verden, utenom til Jack, noe som gjør han til en veldig spesiell person. Jack støter på flere “tvillinger”, som er merkelige refleksjoner av mennesker han kjenner – ikke minst den døende dronning Laura, “tvillingen” til hans egen mor. Men bare noen få kan bevege seg fra den ene verden til den andre, som Jacks avdøde far, Jacks onde onkel, og Jack selv.

For å nå sitt mål, må Jack ikke bare komme seg tvers over USA, han må også gjennom de mystiske og truede Territoriene, der det pågår en stadig kamp mellom det gode og det onde. Jack blir hele tiden utfordret av skrekkinngytende opplevelser, og tiden er i ferd med å renne ut.

I Black House er Jack blitt voksen og må igjen dra til Territoriene, denne gangen for å redde en gruppe barn.

Mine andre favoritter er;

 

Lagre