Tags

, , ,

Det er torsdag og på tide med en ny favorittbok i Anettes boktema. Bokstaven i dag er S og jeg brukte Bokelskere til å finne min favorittbok på denne bokstaven; Smoke and Mirrors av Neil Gaiman. Jeg hadde lest flere flotte bøker som begynte på S, men denne er spesielt god.

Smoke and Mirrors er en samling av dikt og noveller skrevet av Neil Gaiman. Flere av både diktene og novellene har vært publisert før, både i tegneseriehefter og i antologien Angels and Visitations, mens andre er helt nye.

I denne nye samlingen av historier – hvor flere ikke har vært publisert før, og hvor mer enn halvparten ikke hadde blitt samlet sammen uten denne boken – vil imponere både sansene dine og hjemsøke fantasien. Mirakuløse oppfinnelser og uforglemmelige karakterer bor på disse sidene: en eldre enke som finner den hellige gral i en gjenbruksbutikk … en skremt liten gutt som forhandler om sitt liv med et troll som bor under en bro ved jernbanen … en bortkommen katt som kjemper nattlig mot et tilbakevendende ondskap som truer hans adoptivfamilie. I disse historiene viser Gaiman kraft, vidd, innsikt og opprørende originalitet som har gjort ham til en av de mest unike litterære kunstnere i vår tid.

Jeg ble fascinert av de ulike historiene (hvorav en er gjemt inni introduksjonen – og den er veldig bra). Både historiene og diktene tar deg med til Gaimans univers, og alle som har lest noe av ham vet det er et bra sted å være. Dette er en  samling historier som jeg måtte lese sakte, en for en, bare så jeg ikke skulle lese ut boken for fort. Den er noen år gammel, men vel verd å lese for alle, enten du kjenner Neil Gaiman fra før, eller ikke.

Mine favoritter er;

  • Chivalry –  Er en nydelig og morsom historie om en gammel dame som finner den Hellige Gral i en bruktbutikk.
  • The Goldfish Pool and Other Stories – En forfatter kommer til Los Angeles for å skrive et film manuskript. På hotellet møter han en gammel mann som forteller ham om “gamle dager”. Det skjer ikke mye i denne historien men den er skaper likevel et nydelig bilde av forfatteren og den gamle mannen.
  • The Sweeper of Dreams – En fantastisk liten historie om mannen som rydder i drømmene om morgenen.

Her kan du lese om flere av historiene.