Tags

, , , ,

Det er torsdag og på tide med et nytt boktema hos Anette. I dag er det favorittbok på K og jeg brukte som vanlig Bokelskere.no for å se hva jeg hadde lest på denne bokstaven. Jeg fant flere med undertitler på K og endte opp med en av dem, nemlig; Krigerens troskapsed av Elizabeth Moon. Denne boken er første boken i trilogien Sagaen om Paksenarrion.

Sagaen om PaksenarrionSagaen om Paksenarrion er beretningen om Paksenarrion Dorthansdotter. Paksenarrion vil bestemme over sitt eget liv, og vil slett ikke følge farens befaling om å gifte seg med en bonde i nabolaget. Hun vil bli kriger, og drar av sted for å slutte seg til hertug Phelans kompani. Slik begynner hennes eventyrlige ferd – en ferd hvor hun forvandles til en heltinne utvalgt av gudene til å gjeninnsette en tidligere hersker på tronen.

Hun får god trening i våpenbruk og disiplin, og hun lærer hvordan man er en del av en militær enhet under hertug Phelans ledelse. Hun ser for seg en fremtid som en ensom kriger, men helt uventet blir hun tatt opp som Paladin-kandidat og må studere diplomati, magi og kampkunst. Etter hvert blir hun klar over at hun er utvalgt av gudene til å utføre en stor dåd.

Denne serien på tre bøker er nydelig, både i historie og språk, og for en gangs skyld er helten en kvinne! Hvis du liker fantasy er disse bøkene et must.