Tags

, , , , , , , , , , , ,

Jeg er veldig glad i lovsanger, av forskjellige artister, og vil dele noen av mine favoritter med deg. Jeg er så heldig å ha en mann som er med i lovsangs-teamet i kirken så jeg har min egen private lovsanger her hjemme!

Den første er «Here I am to worship» sunget av Tim Hughes, som også har skrevet denne sangen. Han er en lovsangs-leder hos Holy Trinity Brompton, en kirke midt i London og er en av lederne ved Worship Central, en treningsskole for lovsangs-ledere.

 

Nr 2 er «His glory appears» sunget av Darlene Zschech sammen med Hillsong United. Hun er en australsk lovsangs-leder som tilhører en baptistismenighet i Australia og som komponerer lovsanger. Darlene Zschech var tidligere lovsangs-pastor i Hillsong Church i Sydney. Hillsong United er Hillsong Church sitt lovsangs-band.

 

Nr 3 er «With all I am» med Reuben Morgan og Hillsong United. Reuben Morgan er en av flere lovsangs-ledere i Hillsong Church.

 

Den siste er strengt tatt ikke en lovsang, men en salme. Jeg synes den er så nydelig at jeg ville ha den med likevel. Sangen heter «Rock of Ages» (eller «Klippe du som brast for meg» på norsk). Den ble komponert av Augustus M. Toplady i 1775 og er en dermed en av våre eldste salmer. Historien er at Augustus Toplady en dag ble overrasket av et voldsomt tordenvær i Burrington Coombe og han søkte ly mellom to store moloer av kalkstein klipper. Det var her han skrev ned hymnen: «Rock of Ages, cleft for me, Let me hide myself in Thee.» Sangen ble oversatt til norsk av Gustav Jensen.

I denne videoen blir sangen fremført av the Antrim Mennonite Choir fra Antrim i Ohio, USA.