Tags

, , , ,

Den syvende dagen er en dansk krim skrevet av Jens Høvsgaard, en journalist som spesielt er opptatt av å kjempe mot kvinnehandel. Han har nå skrevet bok to om journalisten John Hilling. Den første boken Døde prinsesser drømmer ikke ble utgitt i 2009.

Forlaget skriver;

En predikant fra den vestjyske frikirken, Evangeliets Ord, blir funnet hengt. Da det viser seg at predikanten kort tid tid før hadde et offentlig sammenstøt med en høyreradikal gruppe begynner Extra Bladets reporter John Hilling å undersøke saken nærmere. Politiet betrakter det som selvmord, men Hilling er i tvil. Kort tid etter begynner barn fra hele landet å forsvinne…  Trådene samles snart i en infam intrige som involverer sektriske trosamfunn anløpende politifolk, nynazistiske fraksjoner og en ung presteenke som kan mer enn sitt fadervår. Samtidig forsøker John Hilling også privat å få sin tilværelse til å henge sammen i rollen som familiefar. En sårbar rolle som plutselig trues av en katastrofe.

Dette er en spennende krim med noe som virker som flere paralelle historier. Det starter med selvmordet til lederen for sekten Evangeliets Ord Jørgen Nikolajsen. Journalisten fra Ekstra Bladet John Hilling er på besøk hos en av politimennene som blir kalt ut til denne hendelsen og han fatter interesse for hva Evangeliets Ord egentlig er. Han begynner forsiktig med å undersøke litt rundt i Vejer hvor Evangeliets Ords hovedkvarter er og da han ser prestens kone i en kompromitterende situasjon med en annen av sektens medlemmer blir han bare mer mistenksom.

Etter hvert blir han likevel opptatt med andre ting. Hans samboer føder en datter og flere treårige gutter forsvinner sporløst fra barnehager og lekeparker. Til felles har guttene at de er adoptert fra land i den tredje verden. Ekstra Bladets redaksjon setter i gang med etterforskning, samtidig som John Hilling får en kollega til å se nærmere på Evangeliets Ord.

Disse to tingene henger sammen på en måte en ikke ser for seg mens man leser boken. Samlet sett er dette en spennende krim som det passer godt å nyte mens man krøller seg sammen i sofaen. Boken er godt skrevet, selv om man enkelte ganger finner setninger som ikke helt passer sammen.

Jeg har fått denne boken hos Bokforlaget og de opplyser at boken vil komme for salg i februar.