Tags

, , ,

Jeg kom over en nydelig ungdomsbok i går og må bare dele den med deg.  Med egne øyne er en grafisk roman av Arne Svingen som er illustrert av Christoffer Grav.

Jim er på høyden av sin artistkarriere, men likevel savner han noe. Han reiser langt langt bort, og et skjebnesvangert møte på en øde strand gjør at han brått oppdager noe nytt ved livet. Han møter en jente, og det er første gang han ikke blir gjenkjent. Forklaringen er enkel; hun er blind. En annerledes kjærlighetshistorie om å se verden på en ny måte. Eller ikke se den i det hele tatt.

Jim er rockestjerne med øyesminke, stjernetatoveringer, svart hår og svarte klær. Selv om han er veldig populær og har store konserter foran seg hopper han av og drar til en ensom hytte. Han orker ikke mer og er lei av livet som artist. På en strand møter han en jente som ikke ser ham, hun er blind. Han lyver om livet sitt og later som han er en annen. Men det kan være skjebnesvangert å lyve for en jente man vil bli bedre kjent med.

Mye av det som gjør denne boken så vakker er tegningene av Christoffer Grav. Dette er den første boken han har illustrert, men jeg håper det kommer mange fler! Arne Svingen  har skrevet en rekke populære bøker for barn, ungdom og voksne siden han debuterte med boken Handlingens mann i 1999.