Tags

,

Jeg ser at flere bloggere setter seg mål om å lese en viss mengde bøker, debutanter, klassikere osv i 2011. Det fikk meg til å tenke på hvordan jeg selv velger ut bøker og om en leseutfordring ville være noe for meg.

Jeg har funnet ut at jeg stort sett velger bøker på en av fire måter;

 1. Jeg leser om boken hos en annen blogger, i en bokanmeldelse eller i aviser og ukeblad.
 2. Jeg blir anbefalt boken av en kollega eller låner på jobb.
 3. En forfatter jeg allerede liker nevner en bok i sin egen bok, eller jobber sammen med en annen forfatter på et bokprosjekt.
 4. Etter lystprinsippet; Jeg klargjør nye bøker på jobb og synes av og til en bok ser spennende/bra/interessant ut.

Jeg har hatt perioder hvor jeg feks har prøvd å lese flere klassikere, hvor jeg har lett etter fantasy bøker jeg ikke har fått lest eller hvor jeg føler for å lese en spesiell sjanger. Men jeg har ikke laget meg en liste med bøker og sagt at denne listen skal jeg lese. Vel, jeg har en liste på Mappa mi over bøker som ser bra ut men som jeg ikke har tid til akkurat da jeg finner dem, så en form for liste har jeg riktignok. Men nå tenkte jeg at det ville være spennende å gi meg selv en leseutfordring for 2011.

Jeg så på Klassikerutfordringen hos Bokelskerinnen, Migrating Coconut og Presenting Lenore og fant ut at dette burde være noe for meg. Jeg har prøvd å lese en viss mengde klassikere i året, men det er fremdeles mange klassikere jeg har lyst til å lese. Jeg velger å lese en klassiker i måneden, men har ikke bestemt noen spesiell rekkefølge.

Her er bøkene jeg vil lese;

 1. Mesteren og Margarita av Mikael Bulgakov
 2. Livets lenker av William Somerset Maugham
 3. Fornuft og følelse av Jane Austen
 4. Hobbiten av J.R.R. Tolkien
 5. Jane Eyre av Charlotte Brontë
 6. Ulysses av James Joyce
 7. Den gamle mannen og havet av Ernest Hemmingway
 8. Åndenes hus av Isabel Allende
 9. Pickwickklubben’s efterlatte papirer av Charles Dickens
 10. Stormfulle høyder av Emilie Brontë
 11. Dr. Jekyll and Mr. Hyde av Robert Louis Stevenson
 12. Tatt av vinden av Margaret Mitchell