Tags

, , , ,

Det mørke tårnJeg har hatt en travel dag og fikk derfor ikke tittet på nyhetene før nå i kveld. Og hva får jeg se! Det runget et høyt JIPPI! over heimen!I følge VG skal Det mørke tårn bøkene (og tegneseriene) bli både film og tv-serie.

Det mørke tårn serien ligger på delt førsteplass (med Ringenes Herre) over mine absolutte favoritt bøker. De er fantastiske!

Regissør Ron Howard og manusforfatter Akiva Goldsman har fått aksept fra King for en mildt sagt ambisiøs løsning: Duoen skal nå overføre den omfattende historien til en kombinasjon av spillefilmer og TV-serier som skal avløse hverandre over en periode på flere år. Og det er definitivt nok grunnlagsmateriale å ta av: syv bøker (den åttende er også snart klar for lansering) og seks tegneseriebøker (som forteller forhistorien til bokserien). Ifølge Deadline New York er planen å starte med en spillefilm, fortsette med en TV-serie og så lansere en ny spillefilm – alle med en kontinuerlig historie. Deretter vil det komme en TV-serie basert på de seks tegneseriebøkene, før nok en spillefilm avslutter historien fra bøkene.

Hovedpersonen i Det mørke tårn, Roland av Gilead, gir seg ut på en reise hvor han forfølger den sortkledte gjennom en øde og ødelagt verden. En “westernverden” hvor Roland er den siste revolvermannen. Verden har gått videre, den har blitt en farlig verden, en verden etter den store krigen. Roland har en ensporet tanke, han skal til det mørke tårn. Uansett hva han møter på veien, og selv om han vet han ikke kommer tilbake, det mørke tårn er målet. På veien finner han Odetta (Detta, Susanne – hun skifter navn etter hvert som historien skrider frem), Eddie og Jake som blir hans følgesvenner gjennom bøkene. Roland lærer dem opp til å bli revolvermenn, både fordi de må (verden er farlig) men også for å lette Rolands ensomhet som den siste.

Jeg vet det blir en stund å vente, men;

Jeg gleder meg! Jeg gleder meg! Jeg gleder meg!

Det mørke tårn