Tags

,

Sistine chapel Delicious var noe forvirrende i starten, synes jeg, men med litt prøving og feiling så fant jeg frem til lenker som appellerte til meg. Jeg bruker Firefox både hjemme og på jobb og så at det var en mulighet å legge til Delicious som add-on men jeg har allerede såpass mange av dem at jeg ikke hadde lyst til å legge til flere.  Jeg opprettet derimot en konto for å kunne lagre bokmerkene og prøvde meg ulike søkekombinasjoner.

Med taggene «art» og «popular» fant jeg blant annet denne: Sistine Chapel som fascinerte meg lenge! Jeg prøvde også søkeordet; library som ga treff på store og kjente bibliotek, blant annet the British Library. Også et nettsted som kan holde en opptatt en lang stund!

Delicious kan nok være et godt alternativ for mennesker som trenger å lete seg frem til nye artikler og ideer men jeg kan ikke se at jeg (personlig), har bruk for det i min jobb. Vi kan selvfølgelig legge en link til Delicious på brukerpc-ene slik at lånerne kan bruke programmet i studier ol. Jeg tror at det kan være en god hjelp når en trenger ideer til hva man skal søke på.

Stumble uponI Oppdagelsestur delen var Stumble Upon nevnt og jeg må bare slå et slag for denne siden. Jeg har Stumble  Upon som add-on (toolbar) og har funnet frem til en haug med flotte sider ved å bruke SU. Det beste ved SU er at en hopper fra side til side som andre har syntes det var verd å dele og en masse av disse sidene gir en nye ideer eller impulser. En velger selv innenfor hvilke emner en vil ha treff og en kan også begrense søket ved å velge kun bilder, videoer, nyheter osv. Jeg er veldig glad i kunst/bilder og gjør ofte begrensede bildesøk med SU. Noen av de fineste kunst sidene jeg har bokmerket har jeg funnet nettopp på denne måten.