Tags

, , , , ,

SkuretMackenzie Allen Phillips yngste datter, Missy, ble bortført mens familien var på ferie. Og i en gammel forlatt stue, langt inne i Oregons villmark, finner politiet bevis på at hun kan ha blitt brutalt myrdet. Fire år senere, midt i det Mackenzie kaller Den store sorgen, får han et mistenkelig brev. Det later til at Gud inviterer ham til en weekend i dette skuret.

Mackenzie strever lenge med dette brevet. Han lurer på hvem som har sent det. Er det Gud? En spøk? Kan det være fra morderen? Til slutt er han så fortvilet og desperat at han gir etter og drar for å møte det som måtte vente han. Det er skumring og vinter da han full av motforestillinger nærmer seg skuret og sitt største mareritt. Men det som skjer der forandrer Mackenzies verden for alltid.

I skuret venter en opplevelse som kan tolkes som en drøm eller en visjon. Han møter Gud. Gud viser seg som; en afroamerikansk kvinne (Gud), en tømmermann fra Midt-Østen (Jesus) og en vever asiatisk kvinne (Den hellige Ånd). Gud forklarer at disse tre representerer treenigheten i den form det var mulig for Mackenzie å møte den. Gud sier at fordi Mackenzie har hatt et så vanskelig forhold til sin egen far var det lettere for Mackenzie at Gud møtte ham som Mor. Men dette er ikke hva boken handler om.

Boken handler om den enorme, grensesprengende kjærligheten Gud har til Mackenzie. Den kjærligheten Gud har til hver og en av oss. Den tar for seg det tidløse spørsmålet «Hvor er Gud i en verden som er så full av smerte?» Svaret Mackezie får, vil overrumple deg og kanskje forandre deg like mye som det forandret Mackenzie!

Boken er fantastisk. Jeg leste den først en gang og da jeg kom til siste side snudde jeg boken og begynte på nytt! Denne boken er for alle som ikke er redd for å utfordre sitt syn på kjærligheten og ikke minst, sitt syn på Gud. Som det står på baksiden av boken: «Når du først har lest boka, vil du at alle du kjenner også skal lese den!