Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har jeg hatt fri, og har brukt dagen til å lese Frøken detektiv Nancy Drew og sove. Kanskje ikke så spennende, men veldig deilig. Når jeg sliter litt med leselysten tar jeg ofte frem noe jeg har lest før. Men det var da jeg ryddet på plass barnebøker på jobb og tilfeldigvis satte på plass noen Frøken detektiv bøker, jeg bestemte meg for å lese dem. De har ikke vært så veldig lette å få tak i, hvertfall ikke de eldste av dem. Selv om mange ble gitt ut på norsk igjen i 2008. Men jeg tror jeg har funnet de fleste.

Smakebitenen skal du få av en dystopi som heter Hjertet har flere enn fire kamre av Jon Ewo. Det er en ungdomsroman og en kontrafaktisk roman fra den andre ameriakanske borgerkrig. (Kontrafaktisk historie er en metode i historiefaget og fortellergrep benyttet i historiske romaner. Et kontrafaktisk spørsmål er å spørre hvordan historien ville utviklet seg dersom en historisk hendelse hadde gått annerledes).

Hjertet har flere enn fire kamreHun drar med seg en hvit plaststol og plasserer seg i hjørnet. Det er en typisk norsk plassering. Hadde hun vært italiener, hadde hun plassert seg midt på altanen og bare ventet på noen å prate med. I Norge unngår folk sentrum og velger perifiri. Plasserer seg gjerne uanselig inn i et hjørne.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter