Tags

, , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg håper du har hatt en fin helg. Her har det vært stille og rolig. Barnebarnet vårt er her, men fordi mannen min har laget mat i en konfirmasjon denne helgen så har jeg og barnebarnet vårt kost oss med film og dataspill. Det har ikke blitt så mye lesing, men desto mer kos.

Jeg har lånt en masse på biblioteket. Det er den store faren med å jobbe der. Du finner så utrolig mye du har lyst til å lese. Så nå tenkte jeg at jeg må skjerpe meg og få lest endel så jeg kan få levert litt. Så i går leste jeg begynnelsen på fire mangaserier. Jeg har ikke lest manga før, men en på jobb klarte å overbevise meg om å prøve. Det viste seg at jeg likte det, så nå har jeg tenkt å lese de mangaene vi har på jobb. Men stort sett er det «vanlige» bøker jeg leser.

En bok jeg akkurat har lånt er Den andre søvnen av Robert Harris. Jeg leste om den på en aller annen side og tenkte det var en bok jeg ville like. Så jeg skal begynne på den i dag. Smakebiten er fra begynnelsen:

Den andre søvnenInntil slutten av den tidlige moderne tid var det vanlig i Vest-Europa at man hadde to søvnperioder … Den første søvnperioden ble vanligvis kalt den «første søvnen» … Den påfølgende perioden ble kalt den «andre søvnen» eller «morgensøvnen» … Beggge søvnperiodene hadde omtrent samme varighet, der man vanligvis våknet litt etter midnatt, før man senere la seg til å sove igjen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter