Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er allerede søndag igjen, denne uken har gått fort. Jeg har begynt å jobbe på det lokale biblioteket og merker at jeg ikke er vant med å løpe rundt hele dagen. Så jeg er trettere om kvelden enn vanlig. Men jeg stortrives på jobb, så totalt sett har det vært en positiv uke.

Jeg holder på å lese serien om Jack Reacher av Lee Child, og har kommet til bok 14. Men det er ikke verdens letteste bøker å ha smakebit fra. Så jeg gikk i hylla der jeg har bibliotekbøkene og fant Daghus, natthus av Olga Tokarczuk (den heter det samme på svensk). Jeg likte virkelig godt Kjør plogen over de dødes knokler av henne, så jeg hadde lyst til å lese flere bøker hun har skrevet.

Smakebiten er fra begynnelsen:

Daghus, natthusI tre år hadde jeg grublet over hvem Marta var. Hun sa aldri det samme om seg selv to ganger. Hver gang oppga hun en ny fødselsdato. […] Hun var sped, gråhåret og manglet noen tenner. Huden var rynkete, tørr og varm. Jeg merket det da vi kysset hverandre velkommen, vi ga hverandre til og med en klossete klem, og jeg oppdaget lukten hennes – dårlig tørket fukt. En eim som alltid ble værende, umulig å kvitte seg med. Regnvåte klær må vaskes, pleide moren min å si, men hun vasket jo alt unødvendig ofte. Hun åpnet skap, dro frem rene, stivede laken og kastet dem i vaskemaskinen som om de ble like skitne av ikke-bruk som bruk. Lukten av fukt var ubehagelig i seg selv, men på klærne og huden til Marta var den velkjent og mild. Hvis Marta var til stede, da var alt på sin rette plass, alt var i skjønneste orden.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter