Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg har ikke lest så veldig mye denne uken, men litt har det blitt. Stort sett har jeg strikket når jeg har hatt en ledig stund. Jeg har kjøpt den type garn som skifter farge etterhvert og holder på med en kunststrikkduk i det garnet. Det er ganske morsomt å se hvordan den skifter farge fra lilla og til rosa. Jeg har også kjøpt garn som går fra svart til lilla og prøver å finne en god oppskrift å bruke det på.

Det jeg har lest ferdig er Jordsjø-serien av Ursula K. Le Guin, men jeg tenkte og også lese de to novellesamlingene hun har gitt ut fra Jordsjø-universet. Den første av dem; Tales from Earthsea får du smakebit fra i dag. Den andre heter The Other Wind. Jeg anbefaler virkelig denne serien. (Linken fører til blogginnlegget jeg har skrevet om serien, men hvis du klikker deg inn bør du virkelig lese hva David Mitchell har skrevet om serien. Link til det finner du nederst i innlegget om bøkene).

Smakebiten er fra forordet til Tales from Earthsea:

Tales from EarthseaThe event is real now, but once it’s then, its continuing reality is entirely up to us, dependent on our energy and honesty. If we let it drop from memory, only imagination can restore the least glimmer of it. If we lie about the past, forcing it to tell a story we want it to tell, to mean what we want it to tell, to mean what we want it to mean, it looses all reality, becomes a fake. To bring the past along with us through time in the hold-alls of myth and history is a heavy undertaking; but as Lao-Tzu says, wise people march along with the baggage wagons.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter