Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har jeg hatt en lesedag der jeg har dykket ned i flere tegneserier. Jeg har funnet en ny forfatter jeg liker, Simon Spurrier, så jeg prøver å få lest en del av det han har skrevet. Det er heldigvis ganske lett å finne tegneserier på biblioteket. Jeg har også lånt noen krimnovelle-samlinger med det samme jeg var på biblioteket.  Så det skal jeg lese fremover. Men jeg har også lånt de fire bøkene i Jordsjø-serien (Earthsea) av Ursula K. LeGuin. De har stått på leselisten min i lange tider.

Det mangler med andre ord ikke på lesestoff. Jeg holder på med en tykk krimbok, Skorpionbrosjen, som jeg har lest litt i hver kveld. Men den har enorme mengder dialog, så det tar sin tid. Og så leser jeg Tolv lysår av Gro Dahle. Det handler om en reise til Mars. Det vil si at så langt har det handlet om astronautene og treningen. Men jeg regner med den også vil handle om reisen. Smakebiten er fra side 136:

Tolv lysårHan var ikke negativt innstilt til arrangerte ekteskap, under gitte omstendigheter, slik som dette, kunne det være det mest praktiske, og på en reise slik som dette kunne være en fin ordning, hvis det var innsiktsfullt arrangert. Han mente at romantikk var betydelig overdrevet, dessuten var det høyrisiko forbundet med romantikk og ikke minst begjær – både helsemessig og i praktisk forstand. På en reise som varte så lenge som femtito år, kunne vi ikke risikere skilsmisser og høykonfliktproblematikk.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter