Tags

, , , , ,

En smakebit på søndag God søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne helgen er det julemesse og basar i kirken, så barnebarnet vårt er her for å være med på dem. Vi har allerede vært på julemessen hvor vi spiste grøt laget av tankmelk. Den er virkelig god og et høydepunkt! Barnebarnet vårt tok lodd og vant to sjokolader og et Yatzy-spill, så han ser veldig frem til å vinne mer på basaren. Det er ikke så vanskelig å glede barn når de får vinne noe.

Jeg får bare lest på kvelden når han er her, men vi har begynt å se serien Tidshjulet (Wheel of Time) på Amazon Prime sammen, og det er en serie jeg har gledet meg til i evigheter. Jeg er veldig glad i bøkene og har lest dem på nytt. Jeg har også lest den første boken som tegneserie. Men i år fikk jeg tak i noen av bøkene som er gitt ut på norsk. (De syv første) Og vil derfor lese de enda en gang. Jeg har alle på engelsk, men ikke alle på norsk. Men jeg leter og leter. De første kjøpte jeg på et bibliotek-utsalg, noen fant jeg på et antikvariat og de siste kjøpte jeg på Bookis. Jeg skal lete etter resten og.

Den første boken The Eye of the World, er gitt ut i tre bøker på norsk, og den første av dem igjen heter Flukten fra Emondsmark. Det er den som er den første episoden av TV-serien. Smakebiten er fra kapittel 1:

Flukten fra EmondsmarkTidshjulet dreier, aldre kommer og går, etterlater minner, minner blir legender, legender svinner hen i myter, og selv om mytene er for lengst glemt når Alderen som var opphavet, igjen ruller frem. I en Alder, av noen kalt Den Tredje Alder, en Fremtidens Alder, en Svunnen Alder, reiste det seg en vind i Tåkefjellene. Vinden var ikke begynnelsen. Det finnes ingen begynnelse og ingen slutt når Tidshjulet dreier. Men det var en begynnelse.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter