Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne helgen har vi feiret mannen min sin fødselsdag, så da har jeg hatt annet å tenke på enn å lese. Men samtidig har jeg sneket meg til å lese i alle ledige øyeblikk. Jeg holder på å gjenlese alle Margit Sandemos bøker. Isfolket leste jeg i fjor, men de andre seriene har jeg lest nå i år. Nå er jeg kommet til bok 3 (av 11) i den siste serien, så nå er jeg snart ferdig. Etterpå skal jeg lese en haug tegneserier jeg har lånt på biblioteket, og så har jeg endel romaner som står for tur. Jeg har med andre ord bøker til langt ut i august!

Det er deilig å lese om sommeren, gjerne ute, når en ikke har så mye annet som må gjøres. Jeg har også stor leselyst for tiden, å det må jeg dra nytte av. Det hender jeg mister litt leselyst og det er ingen god følelse.

Boken jeg har tatt frem i dag heter Det litterære apotek og er skrevet av Nina George. På svensk heter den Den lilla bokhandeln i Paris, direkte oversatt fra den engelske tittelen The Little Paris Bookshop. Den er også gitt ut på norsk som Den lille bokhandelen i Paris senere (2019) – Boken jeg leser er gitt ut i 2015. I tillegg er den gitt ut med flere ulike cover. Det er forvirrende når en bok har flere ulike titler og cover!

Det litterære apotekHan lukket en skjelvende hånd rundt dørhåndtaket.
Langsomt åpnet den store mannen døren. Han skjøv den sakte innover, knep øynene sammen og …
Bare måneskinn og tørr luft. Han trakk den inn gjennom nesen, kjente på den, men fant ingenting.
Duften av *** er forsvunnet.
I løpet av enogtyve somre hadde monsieur Perdu lært seg å tenke rundt *** på samme naturlige måte som han ville gå rundt et åpent kumlokk.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter