Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Det har vært deilig sol den siste uken og jeg har kunnet sitte ute og lese. Vi har heldigvis et stille hjørne på terrassen der det passer å trekke seg tilbake og nyte å lese samtidig som en nyter solen. På fredag kom barnebarnet vårt hit, og i dag faren hans (sønnen min). Mannen min ligger under bilen til sistnevnte og skifter bremser. Mens de to yngste står og ser på. Det er godt at vi har en som jobber som vaktmester og som virkelig er flink med alt mekanisk. (For det er virkelig ikke jeg).

De siste dagene har jeg konsentrert meg om boken Før plogen over de dødes knokler av Olga Tokarczuk. Den er krevende. God, men delvis vanskelig å komme inn i. Så det blir til at jeg bare leser korte stunder om gangen og da tar det litt tid. Jeg kom over smakebiten tidligere i uken, men bestemte meg med en gang at det skulle bli smakebiten for i dag og lagret den. Den er litt lang, men fikk meg til å le. (Teksten har av og til ord med stor bokstav)

Noen personer er det vanskelig å prate med, som oftest er det menn. Jeg har en Teori om det: Med alderen pådrar mange menn seg testosteron-indusert autisme, som viser seg gjennom gradvis tap av sosial intelligens og evne til mellommenneskelig kommunikasjon, samt nedsatt evne til å formulere tanker. Den som rammes av denne Plagen blir taus og ser ut som han har falt i staver. Han utvikler en interesse for ulike Redskaper og maskiner og blir opptatt av andre verdenskrig og biografiene til kjente personer; som oftest politikere og forbrytere. Evnen til å lese skjønnlitteratur forsvinner nesten fullstendig; testosteron-indusert autisme minsker kapasiteten til å forstå romankarakterenes psykologi.