Tags

, , , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg håper du har hatt en nydelig og fredfull julefeiring! Jeg har hatt besøk av familie flere dager og hatt rolige dager innimellom. Nå er det straks nyttårsfeiring og et helt nytt år og glede seg over. Jeg håper du får et velsignet nytt år!

Jeg har lest noen samlinger av julenoveller denne julen. Jeg har lest Under mistelteinen redigert av Stephanie Perkins, En kriminelt god jul redigert av Nils Norberg, The Oxford book of Christmas stories redigert av Dennis Pepper og Julefortellinger redigert av Unni Lindell. Det er den siste du skal få smakebit fra. en av novellene i boken heter «Grantreet» og er et utdrag fra en bok av Tove Jansson.

Julefortellinger«Er det vår allerede?» mumlet Mummitrollet.
«Vår?» sa Hemulen irritert. «Det er jul, skjønner du, jul. Og jeg har ikke fått tak i noen ting og ikke ordnet noe, og så sender de meg for å grave fram dere oppe i det hele. Vottene har jeg antakelig mistet. Og alle løper rundt som gale og ingenting er ferdig …»
Og så trampet Hemulen opp trappen igjen og kom seg ut gjennom takluka.
«Mamma, våkne,» sa Mummitrollet forskrekket. «Det har hendt noe forferdelig. De kaller det jul.»
«Hva mener du?» sa Mummimamma og stakk nesen i været.
«Jeg vet ikke riktig,» sa hennes sønn. «Men ingenting er iorden og noe har blitt borte og alle løper rundt som gale. Kanskje det er oversvømmelse nå igjen.»

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter