Tags

, , , , , ,

<a href="https://pixabay.com/users/Peggychoucair/">Peggychoucair</a> / PixabayGod adventssøndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er første søndag i advent og snart jul. Jeg har nådd lesemålet mitt med 200 leste bøker i 2019, så alt jeg leser fremover er en bonus. Jeg har også nådd målet med 10 lydbøker, men ikke målet om leste tegneserier eller e-bøker. Et annet mål var å lese 12 bøker fra 1001-bøker du må lese før du dør. Det har jeg også nådd. Men bare 11 av dem var i forbindelse med Elidas 1001-bøker lesesirkel. Så boken jeg har smakebit fra i dag er min bok for desember i lesesirkelen. Boken er Tiggerpiken. Fortellinger om Flo og Rose av Alice Munro. Det er veldig greit at en selv velger hva en vil lese innenfor kategorier Elida setter opp i begynnelsen av året. Jeg er spent på hva hun finner på til neste år.

Jeg leste ut boken for november: En by som Alice av Nevil Shute i dag. Den var veldig god og jeg leste nok halve boken i et stykke i dag. Den anbefales! Den handler om en engelsk jente som blir tatt til fange i Malaysia under andre verdenskrig og som der møter en annen fange, fra Australia, hun forelsker seg i. Etter krigen drar hun til Australia for å finne han og skaper der et nytt liv.

Men over til smakebiten. Den er fra begynnelsen av Tiggerpiken:

TiggerpikenNå blir det juling. Flo sverget på det. Du kommer til å få en salig omgang.
Ordet salig tok seg god tid over Flos tunge, førte med seg storslåtte bilder. Rose måtte se ting for seg, mane frem noe helt sprøtt, noe som var sterkere enn behovet for å holde seg unna trøbbel, og i stedet for å ta trusselen på alvor undret hun: Hvordan tar den seg ut, en salig omgang? Det hun så, var en álle, en samling høytidelige tilskuere, noen hvite hester og mørkhudete slaver. En som knelte ned, og blodet som sprutet ut som vimpler. En samtidig grusom og vidunderlig scene.

Smakebit på søndag

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter