Tags

, , ,

<a href="https://pixabay.com/users/Peggychoucair/">Peggychoucair</a> / Pixabay

God adventsøndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag er det første søndag i advent og det er endelig på tide å henge opp julelys og stjerner. Jeg gleder meg over adventstid og juleforberedelser hvert år. Det blir jeg ikke for gammel til. Det er like gøy hvert år å finne gaver som matcher personligheter og pynte dem litt ekstra. Bake julekaker, pynte med engler og nisser og lese julehefter og juleromaner. Dette året har jeg flere julehefter å glede meg til, men de skal du få se mer av litt senere. Jeg har så vidt begynt å lese dem. Jeg har også fått tre julebøker som skal nytes i desember.

I går var jeg på biblioteket og hentet den 8. boken i Amulettserien og Når landet mørknar av Tore Kvæven. Begge to er det lang venteliste på, så jeg må putte dem først i skal lese haugen. Det vil si at jeg allerede har lest Supernova, (Amulettserien) og skal igang med Når landet mørknar i dag. Den siste vant Brageprisen i år og har fått terningkast 6 fra flere aviser. Så det er ikke rart den er så populær.

Smakebiten er fra begynnelsen:

Som ei flyktande ånd skjer kvalrossen gjennom fjordens understraumar. Ein skugge jagande over fjorbotnens stupmørke berg.
Men det han leitar etter her nede, det som så ofte før har omslutta han, der er alt borte.
Stadig sterkare brenn lungene hans etter luft, og enno har dei ikkje sleppt taket, dei lange trepålane som har bite seg fast i kroppen hans. Han hadde trudd dei måtte gje etter når han kom djupt nok, men alltid er det som om dei bit seg trassigare i kjøt og spekk, som har dei alt felt sin dom over han. Vidt oppsperra søker dei bleikblå augene hans etter det stille vatnets vern, men alltid driv frykta han vidare.

Smakebit på søndag