Tags

, , , ,

Smakebit på søndagGod sommersøndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag sitter jeg på flyet, først fra Alicante til Oslo og så til Stavanger. Vi er på vei hjem fra en nydelig ferie i Spania. Vi har hatt det varmt og deilig, har badet mye og reist på spennende turer, men også lest litt. Vi har vært på ferie med barnebarnet vårt og det er gøy å lage en god ferie for han. Men det gjør også at det blir en annen type ferie enn det vi bruker å reise på.

Jeg har hatt med meg noen bøker og har fått lest litt innimellom. Boken jeg har med meg for flyreisen hjem er en som har stått i bokhyllen min lenge. Jeg tok den med på ferie i håp om at jeg endelig skulle få lest den. Boken heter Fører av grå folkevogn, juli 1975 og er skrevet av Line Baugstø. Den er en oppfølger av Sommer uten brev og handler om søstrene Sigrid og Kristin. Vi er i 1975 og da kunne man etterlyse folk som var på ferie over radioen. Jeg husker det, at vi dro på ferie og hadde radioen på i bilen. Innimellom kom beskjeder som ba mennesker ringe hjem. I boken er det Sigrid som er på campingferie med døtrene og som får beskjed over radioen om å ringe hjem.

Smakebiten er en del av etterlysningen:

«Neida, men vi … hørte noe på radioen,» sier mannen og kikker raskt bort på sin kone.
«En etterlysning,» sier hun.
«Den var til føreren av en grå folkevogn, og vi tror vi gjenkjente registreringsnummeret. Det sluttet på tre 8-tall, det har jeg lagt merke til,» sier han.
«De etterlyser en kvinne og hennes to døtre på 12 og 14 år.»
«Kan det kanskje være Dem?» spør han og stanser, som om han venter på svar, som om det er noe jeg kan svare på.