Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod sommersøndag og velkommen til nye smakebiter.

(I dag skjedde det noe med auto-publiseringsfunksjonen på bloggen. Beklager. Men nå er innlegget her!)

Det er deilig sommer i Sør-Norge. Vi har hatt skikkelig sommer over lang tid og det er ikke vanlig. Vi må nyte mens vi kan. Jeg har sommerferie nå og besøk av barn og barnebarn, men klarer å få lest noe innimellom.

Jeg falt helt for Shetlandserien til Ann Cleeves, så jeg har lest alle bøkene som er gitt ut på norsk. Da jeg begynte å lete etter de engelske bøkene fant jeg to e-bøker som har handling mellom bok nummer seks og syv. Den ene er en novellesamling (Offshore) og den andre er en lang novelle (To good to be true). Jeg er i gang med Offshore og smakebiten er fra novellen «The Soothmoothers», som betyr «søringene» eller «de som er fra sør og bor på Shetland». Smakebiten beskriver et hotell jeg gjerne ville bodd på:

The Ravenswick was built in the nineteenth century by an English gentleman and the hotel keeps the atmosphere of a country house. There’s a library with leather chesterfields, and the lounge has slightly faded Persian carpets on the polished floor. An ancient rocking horse stands on the landing. Only the perpetual sound of wind and water brings Shetland into the place.