Tags

, ,

Smakebit på søndagDet er søndag og tid for nye smakebiter.

Denne helgen er barnebarnet vårt på besøk og det går mer i barnebøker enn voksenbøker. Men litt lesing for meg selv klarer jeg få til innimellom. Akkurat nå er det Nocturnes av Kazo Ishiguro jeg leser på. For ikke så lenge siden leste, og elsket, jeg En kjempe begravd, av samme forfatter. Så jeg håper jeg skal like de fire historiene i Nocturnes like mye.

To these girls Meg was their big sister, their fountain of wisdom. Because once upon a time, she’d been exactly like them. You’ve got to understand, these were serious girls, really ambitious, determined girls. Did they talk about clothes and shoes and make-up like other girls? Sure they did. But they only talked about which clothes and shoes and make-up would help them marry a star. Did they talk about movies? Did they talk about the music scene? You bet. But they talked about which movie stars and singers were single, which ones were unhappily married, which ones were getting divorced. And Meg, you see, she could tell them all this, and much, much more. Meg had been down that road before them. She knew all the rules, all the tricks, when it came to marrying a star.