Tags

, , ,

Smakebit på søndagNå er julen over og En smakebit på søndag er tilbake. Jeg håper dere har hatt en nydelig juleferie og starter på det nye året med godt mot! En ting jeg bruker tenke på i juleferien er hvor mye jeg har lest, hvilke mål jeg har klart og hvilke jeg ikke har nådd. Som vanlig klarte jeg ikke alle målene mine, men jeg er ikke så lei meg for det.

Et mål for 2018 er å være med i Labbens lesesirkel på Goodreads. Jeg synes det er hyggelig å lese sammen med andre, selv om jeg ikke klarer å få med meg alle bøkene, nødvendigvis. I denne lesesirkelen både foreslår vi bøker som møter månedens sjanger og stemmer frem hvilken bok vi skal lese. Januar handler om barne- og ungdomsbøker. Vi har valgt boken Little Women av Louisa May Alcott. Jeg har lest denne boken før, men det er en stund siden, så jeg har lånt den på biblioteket slik at jeg kan være med å lese og diskutere.

Smakebiten er fra begynnelsen, som handler om jul og som presenterer noe av handlingen:

Little Women‘Christmas won’t be Christmas without any presents’ grumbled Jo, lying on the rug.
‘It’s so dreadful to be poor!’ sighed Meg, looking down at her old dress.
‘I don’t think it’s fair for some girls to have plenty of pretty things, and other girls nothing at all,’ added little Amy, with an injured sniff.
‘We’ve got father and mother and eachother,’ said Beth, contentedly from the corner.
The four young faces on wich the firelight shone brightened at the cheerful words, but darkened again as Jo said sadly:
‘We haven’t got father, and shall not have him for å long time.’ She didn’t say ‘perhaps never,’ but each silently added it, thinking of father far away, where the fighting was.