Tags

, , ,

Denne helgen er jeg i Oslo, som er ca 6 timer på tog fra der jeg bor. Jeg har gledet meg til å reise hit. Først og fremst fordi jeg i går spiste middag med flere av jentene jeg gikk på skole med i fjor. Men også bare for å være her. Jeg bodde i Oslo i perioder av skoleåret i fjor og oppdaget at det var noe jeg virkelig savnet. Jeg har også brukt tiden til å handle bøker, klær, julepynt og julegaver. I dag skal jeg gå i Domkirken og treffe flere bloggere på tvangslesekafé. (Mange bloggere liker å gå på kafé og lese bøker. På tvangslesekafe gjør man det, men sammen). I morgen skal jeg hjem, men har noen timer til litt mer juleshopping før toget går.

Med på turen har jeg boken En kjempe begravd av Kazuo Ishiguro. Det er en bok jeg har tenkt å lese lenge, men det var ikke før etter han fikk nobelprisen i litteratur jeg fikk den i hus. Nå har den ligget i bokhyllen en stund og det er på tide å lese den.

På første siden står det:

Menneskene som bodde i nærheten – mon tro hvilke håpløse tilstander som fikk dem til å slå seg ned på den slags dystre steder – kan tenkes å ha fryktet disse vesenene med de prustende åndedragene som hørtes lenge før de vanskapte skikkelsene dukket frem fra tåkedisen. Men den slags monstre vakte ingen forundring. På den tiden ville folk ha oppfattet dem som hverdagsligheter, og i de dager hadde man så mange andre bekymringer.