Tags

, , , , ,

Smakebit på søndagEn ny fin sommersøndag og en ny dag med smakebiter
hos Flukten fra virkeligheten.

Mannen min har jobbhelg denne helgen, men vi har mulighet til å spise frokost sammen på søndagen. I dag var det en spesiell hellas blåfrokost, for innimellom skiver med brunost og kaffe bestilte vi sommerferien vår. Vidar kan ikke ta fri før september, men da reiser vi til Hellas på øyhopping som i fjor. Denne gangen til Paros og Naxos og en ny by på fastlandet som heter Refina. Det er utrolig fint å sitte å se på bilder av et sommerlig Hellas.
Bak huset har vi en bakgård som vi har malt hvit. Men dette året malte vi den ene veggen Hellas blå fordi vi har blitt så glad i Hellas. Jeg setter inn bilde så dere får se.

Jeg jobber litt på Ark bokhandel i Flekkefjord og der var det salg i helgen. Siden jeg er der flere ganger i uken er jeg nødt til å tenke at jeg ikke skal kjøpe flere bøker, men det ble fire stykker på salget likevel. Det var fire bøker jeg har ønsket meg, bare for å rettferdiggjøre det litt for meg selv. Jeg kjøpte Den store Mummiboka av Tove Jansson, Den svakeste dør av Kåre Skrudland, Leviathan’s blood av Ben Peek og Salamanderkrigen av Karel Capek.

Smakebiten er fra «Vårvisen» i Mummiboken:

Den store mummibokaEn stile og skyfri kveld i slutten av april kom Snusmumrikken så langt nord at snøflekkene ennå lå igjen i nordhellingene.
Han hadde vandret hele dagen gjennom uberørte trakter, og over seg hadde han hele tiden hørt trekkfuglene rope.
De var også på vei hjem sørfra.
Det hadde vært lett å gå, for ryggsekken var så godt som tom, og det var ingenting som bekymret ham. Han var lykkelig med skogen og været og seg selv. Morgendagen og gårsdagen var like langt borte, men akkurat nå skinte solen klart og rødt mellom bjerketrærne, og luften var sval og mild.

Tenk å være så bekymringsløs som Snusmummeriken!

Fra forlaget:Boka inneholder alle billedbøkene, fortellingene, tegneseriene og sangene om mummitrollet, og til og med oppskrifter fra mummimammas kokebok. Med tittelregister.