Tags

, , ,

Smakebit på søndagI dag er det gledelige 1. påskedag, en dag for å være glade
og en dag der man kan være med på en smakebit på søndag
hos Flukten fra virkeligheten.

Før påske prøvde jeg å finne noe nytt og anderledes å lese, så jeg lånte noen bøker via biblioteket. Ikke alle kom frem før påske, men det var i grunnen bra for jeg har ikke lest så mye som jeg hadde tenkt. På de fine dagene har jeg gått lange turer med hunden min og hørt på Silkeormen av Robert Galbraith som lydbok (på svensk). Passende krim for påsken. Jeg har også fullført Paradisbakken av Marit Reiersgård og har begynt på Den 13. engelen av Sylvelin Vatle.

En ting jeg hadde planlagd å lese var en novelle av Ray Bradbury som heter «All summer in a day», men det eneste stedet jeg fant den var i en 1000 siders samling av Bradburys noveller; The stories of Ray Bradbury. Etter at jeg hadde lest novellen jeg egentlig tenkte på begynte jeg fra begynnelsen for å lese dem alle. Jeg er veldig glad i måten Bradbury skriver på. Litt Roald Dahl-aktig hvis du forstår. Smakebiten kommer fra novellen «The night»:

The Stories of Ray BradburyYour belief in your private world is shattered. You feel Mother tremble. Why? Is she, too, doubtful? But she is bigger, stronger, more intelligent than yourself, isn’t she? Does she, too, feel that intangible menace, that groping of darkness, that crouching malignancy down below? Is there, then, no strength in growing up? no solace in being an adult? no sanctuary in life? no flesh citadel strong enough to withstand the scrabbling assault of midnights?

Fra forlaget:
Included here are famous tales like Sound of Thunder, in which the carelessness of a group of time-travellers leads to disastrous consequences, and The Veldt, in which two seemingly innocent young children transform their nursery into a lethal trap. Here are the Martian stories, tales that vividly animate the red planet with its brittle cities and double-mooned sky. Here are stories which speak of a special nostalgia for Green Town, Illinois, the perfect setting for a seemingly cloudless childhood – except for the unknown terror lurking in the ravine. Here are the Irish stories and the Mexican stories, linked across their separate geographies by Bradbury’s astonishing inventiveness. Here, too, are thrilling, terrifying stories such as The Fog Horn – perfect for reading under the covers. Read for the first time, these stories are a feast for the imagination; read again – and again – they reveal new, dazzling facets of a master storyteller’s extraordinary art.