Tags

, , , , ,

Smakebit på søndag

Det er søndag igjen og tid for en ny smakebit hos Flukten fra virkeligheten.

På fredag var jeg i Stavanger for å hente barnebarnet mitt, Han skal være hos oss hele vinterferien. Noe som er en velsignelse i seg selv! Men det jeg skulle si var at jeg gikk innom biblioteket der for å se på tegneserier og fantasy. De har en stor samling. Stavanger bibliotek er dessverre ikke med på Norgeslån, eller Samsøk, om du vil. Hvor en kan søke i bibliotek over hele landet og låne fra andre fylker. Så jeg må besøke det biblioteket fysisk. Etter at vi flyttet 11 mil lenger vekk skjer ikke det så ofte.

Blant alt jeg så på fant jeg en serie jeg hadde på leselisten min. Jeg tok med meg den første boken i serien; Celtika. Den er første bok i The Merlin codex av Robert Holdstock. Hvis jeg liker boken vil jeg låne resten. Serien handler om Merlin, men er satt i tid flere århundrer før Merlin møter Arthur. Merlin er her en ung mann (men det betyr at Merlin var noen hundre år da han møtte Arthur). Jeg skal begynne på den i dag. Jeg avsluttet den siste boken jeg har av Marie Brennan sine The natural history of dragons i går. Det er en så utrolig fantastisk serie, så hvis du liker drager og fantasy må du se om du kan finne den. Det har kommet ut 3 bøker. Nummer 4 kommer 16. april.

Smakebiten er fra begynnelsen av Celtika og det er helten Jason som snakker med Tisaminas:

Celtika«Goodnight, old friend!»Tisaminas called down to the deck. «Is there anything I can get for you?» The gaze that met his own was bright with fury, the voice a growl. «My sons! Help me find the bodies of my sons, Tisaminas!» «I can’t. It’s the only thing that none of us can do.» …
The ritual never changed, a ritual of anger an despair; the same words, the same desperation, the same hopelessness, week after week across the years.

Fra forlaget:
Centuries before he meets Arthur, Merlin wanders the Earth, eternally young, a traveler on the path of magic and learning. During his journeys, he encounters Jason, and joins in his search for the Golden Fleece.

Hundred of years later, Merlin hears of a screaming ship in a northern lake, and divines that is the Argo . . . that Jason still screams our for his sons, stolen by the enchantress Medea and thought dead. But death is not the end, and Merlin’s trek to the North leads to the revival of both man and ship, with new companions and a new quest-to find Jason’s sons.

Roving from the frozen north to the blighted island that will become Arthur’s realm, from the deep forests of ancient Britain to the sun-washed shores of ancient Greece, Merlin’s journey is an epic tale of mystery and enchantment.