Tags

, , ,

Smakebit på søndagDa vi kom hjem fra ferien på mandag hadde vi ikke internett, så vi ringte selvfølgelig til leverandøren. Foreløpig har vi fått fire SMS i retur, hver av dem lover retting innen klokken 20.00, men hver av dem nevner også nye datoer, lenger og lenger frem i tid. Den siste sa innen den 21. Jeg oppdager virkelig hvor avhengig jeg er av internett denne uken. Så for å få være med på smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten så satte jeg opp nytt nettverk med mobilen. Problemet med det er at jeg bruker opp all dataen jeg har. Men, men.

Jeg leser tegneserier for tiden, rettere sagt serien the Unwritten av Mike Carey og Peter Gross. Jeg er veldig glad i Mike Careys arbeid, så da jeg fant denne serien på Stavanger bibliotek måtte jeg bare låne den. Jeg har lest bind 1 og 2 før, men nå skal jeg lese helt ut. Serien handler om Tom (Tommy) Taylor som er sønn av en veldig kjent forfatter. Faren hans skrev en rekke bøker hvor Tom har magiske evner (Harry Potter-lookalike) men forsvant for mange år siden. Noen tror Tom er Tommy, men selv er han helt sikker på at det ikke stemmer. Eller helt og helt, det bygger seg stadig opp flere argumenter for at han virkelig er Tommy. Han har to venner som hjelper ham, som i bøkene. Og sammen må de takle en lang rekke hindringer samtidig som de er forfulgt av en gruppe som ønsker å drepe Tom.

Forvirret? Helt i bunn av dette plottet finner vi geografien til bøker. Altså, hvor en bok bel skrevet rent geografisk og hvilke steder den omtaler. På disse punktene får Tom og vennene hans kontakt med bøkene, med karakterer og med hendelser som skal bringe dem videre på letingen etter <Toms far og etter sannheten om Tom. Er han en virkelig gutt, eller er han en karakter som har kommet ut av boken? På veien møter han som sagt mange bøker, og karakterer. Hans erkefiende er vampyren Ambrosius (også fra Tommy bøkene) og han har noen dype samtaler med Frankenstein. Se bare her (bildene er tatt med mobilen så de er ikke så fine):

22

1Fra forlaget:

Tom Taylor’s life was screwed from go. His father created the Tommy Taylor fantasy series, boy-wizard novels with popularity on par with Harry Potter. The problem is Dad modeled the fictional epic so closely to Tom’s real life that fans are constantly comparing him to his counterpart, turning him into the lamest variety of Z-level celebrity. In the final novel, it’s even implied that the fictional Tommy will crossover into the real world, giving delusional fans more excuses to harass Tom.When an enormous scandal reveals that Tom might really be a boy-wizard made flesh, Tom comes into contact with a very mysterious, very deadly group that’s secretly kept tabs on him all his life. Now, to protect his own life and discover the truth behind his origins, Tom will travel the world, eventually finding himself at locations all featured on a very special map — one kept by the deadly group that charts places throughout world history where fictions have impacted and tangibly shaped reality, those stories ranging from famous literary works to folktales to pop culture. And in the process of figuring out what it all means, Tom will find himself having to figure out a huge conspiracy mystery that spans the entirety of the history of fiction.