Tags

, , , , ,

Jeg ble kontaktet av et kommunikasjonsbyrå og spurt om jeg kunne ta imot et Sony lesebrett, for så å skrive om erfaringene mine å bloggen, og det takket jeg ja til. Jeg er glad for brettet, men jeg vil gjerne gjøre det klart med en gang at dette er noe jeg har fått.

readerBrettet heter Sony Reader PRS-T3 og er et hendig lite brett som passer godt i lommen. Fra før har jeg Kindle, og Readeren er mindre enn den, men samtidig synes jeg lesefeltet er stort nok. Jeg lastet ned en krimbok på brettet da vi reiste til København sist, og jeg ble så oppslukt i boken at jeg ikke merket hva jeg leste på. Det er et stort kompliment til Readeren.

Noe som ikke var bra var en av de første tingene jeg møtte på. For å bruke brettet laster du ned Reader til PC, der legger alle bøkene du kjøper deg og så kan du sende dem over til brettet. De kommer med andre ord ikke direkte som til Kindelen, men må innom Pc’n. Det er jo greit nok når man er hjemme og gjør at du må planlegge litt hva du vil ha av bøker på brettet. Men det negative kom da jeg glad og optimistisk valgte engelsk som språk på brettet (der er ikke norsk) og koblet brettet til den engelske Sony Reader nettbutikken for bøker. Jeg valgte ut hvilken bok jeg skulle ha og fortsatte for å betale. Men den gang ei. Nettbutikken tillater kun kredittkort fra det landet du skal kjøpe fra. Så da jeg ville kjøpe en bok i den engelske Sony Reader butikken var det nei og atter nei. (Jeg prøvde den tyske også for sikkerhets skyld, men det var samme resultat der). Det syntes jeg var super tåpelig, siden det ikke finnes noen norsk Sony Reader butikk.

For å teste ut brettet dro jeg da videre til Digitalbok og lastet som sagt ned en krim. Hele nedlastningssekvensen og overføringen til brettet gikk som en drøm. Og det å lese på brettet har ingen problem. Brettet har e-blekk, noe jeg er veldig glad for. Jeg får litt hodepine av å lese på brett med lys. Som på andre brett kan du også velge skriftstørrelse og font.

Reader har også endel andre funksjonen som jeg føler meg litt mer likegyldig til. Du kan tegne på den, poste på Facebook (det får jeg ikke helt til) og skrive notater til Evernote. (Noe jeg kanskje kan få bruk for). På Reader for PC finner du er 342 sider lang manual om alle de ulike måtene å bla på, de ulike funksjonene osv. Den er lettlest og tydelig og jeg går tilbake til den og lærer mer heller enn å prøve å lære alt på en gang. En annen negativ ting, forresten; Jeg skulle virkelig ønske Readeren kunne hatt apper. Som ebok-bib. Det hadde vært så mye bedre å lest bibliotekbøkene på Readeren enn på ipaden. Men det kan den ikke.

I det store og det hele er jeg veldig fornøyd og har akkurat vært på Project Gutenberg og lastet ned The adventures of Sherlock Holmes. Den gleder jeg meg til å lese. Det er spesielt fint for meg som er vant med en Kindle og de begrensningene den har med filformat og nå ha et brett som tar Ebub filer. Jeg ser for meg mange fine lesestunder med e-bøker.

Lagre

Lagre