Tags

, , , , ,

Jeg har lest alle bøkene om Harry Hole, og da måtte jeg jo også lese denne. Men i grunnen var jeg både skeptisk og negativ. Det er noe med når en hører alle steder at en bok er så utrolig fantastisk at en blir overbevist om at det kan den umulig være. Vel, jeg tok feil…

På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter. Samtidig blir politimenn funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker. På sykehuset viser pasienten tegn til å komme til bevissthet. Gjør deg klar til en rystende ferd gjennom Oslos gater og Harrys univers.

Jeg falt i samme fellen som alle andre, og som du og kommer til å gjøre. Jeg trodde Jo Nesbø hadde skrevet en rett frem krim der ting var som de virket å være. Det har han på ingen måte gjort. Han lurte meg trill rundt og jeg stoppet midt i boken og bladde tilbake for plutselig trodde jeg at jeg hadde gått glipp av en hel bok som skulle befunnet seg midt i denne. Jeg kan ikke være mer tydelig for jeg håper du også får den samme overraskelsen som meg.

Jeg må også innrømme at jeg tok fullstendig feil om denne boken. Den er akkurat så bra som alle skal ha det til. Et utrolig mesterverk av en roman! Og en meget verdig avslutting på historien om Harry Hole. Det er faktisk slik at jeg godt kunne tenke meg å gå tilbake og lese bøkene om igjen;

Harry Hole er en alkoholisert politimann som lever et tøft liv, og sakene han får servert i disse bøkene er både grove og grusomme. Så dette er egentlig ikke krim for sarte sjeler. Likevel er bøkene blitt et så stort fenomen at jeg anbefaler alle å få dem med seg. Nei, ikke derfor forresten. Det var bare tåpelig. Jeg anbefaler dem fordi de er å utrolig gode!