Tags

, , ,

84 Charing Cross Road er en brevroman av Helen Hanff fra 1970. Den inneholder brevene mellom henne og Frank Doel. Han var innkjøper hos antikvariatet Marks & Co i London. Helen og Frank korresponderte i 20 år. I begynnelsen bare om bøker, men etterhvert ble brevene også mer personlige.

Fra forlaget:

84 Charing Cross RoadIt all began with a letter inquiring about second-hand books, written by Helene Hanff in New York, and posted to a bookshop at 84, Charing Cross Road in London. As Helene’s sarcastic and witty letters are responded to by the stodgy and proper Frank Doel of 84, Charing Cross Road, a relationship blossoms into a warm and charming long-distance friendship lasting many years.

Boken inneholder brevene som ble sendt mellom Helen og Frank i årene fra 1949 til 1969. I begynnelsen er brevene strengt forretningsmessige, men etterhvert får Helen lære om et etterkrigs-London hvor det er mangel på det meste. Og for å hjelpe til sender hun pakker med mat både til Frank og til de andre på kontoret. Men det er likevel forholdet mellom de to, den forretningsmessigste Frank og bokelskeren Helen som er den fantastiske delen. Jeg klarer ikke helt uttrykke hva jeg mener. Jeg bare falt så pladask for denne lille boken og de flotte brevene.

Boken anbefales alle bokelskere og jeg anbefaler å ta en titt innom Siljes skriblerier for å lese hva Silje har skrevet om boken. Hun omtaler den grundig og fint, samtidig som hun tenker litt rundt det udefinerbare med denne boken. Det at det er så vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive den.

Lagre