Tags

, , ,

Julebrevpikene er en koselig juleroman skrevet av den norske forfatteren Karin Bjørset Persen.

Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild. I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse: Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati.

Ærlige julebrev. Brev som forteller hvor sliten du er etter et hardt halvår på jobb, som forteller hvor uenig du er med barna dine og hvor fraværende mannen din er. Eller som forteller at du egentlig føler deg ensom og kunne tenke deg noen å feire jul sammen med. Variasjonene er mange, men hvor mange slike brev tror du ligger i postkassene rundt omkring?

Bjørset Persen har tatt tak i noe som kunne vært grunnlag for både en alvorlig og samfunnskritisk roman, tilsatt humor, og gjort den spiselig for de fleste. Hun har skrevet en roman som er perfekt som julegave til alle leseglade venner og familie du måtte ha. Rett og slett en juleroman.

Jentene (damene) i denne romanen har en «klubb» hvor de samles hjemme hos hverandre i løpet av året. Inspirert av et julebrev den ene av dem får fra søsteren sin får de ideen om ærlige julebrev. Dette blir fort plukket opp av media og fører til artikler i VG og opptreden på God Morgen Norge. Norge er helt klart klar for litt ærlighet. Samtidig skal de ulike damene lage til jul, ta seg av familien og alle de små og store problemene det kan føre med seg. Tilsammen skaper dette en koselig, humoristisk og søt juleroman.

Boken har jeg fått av Silke forlag.