Tags

, , , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på N.

Naomi Novik

naomi-novikNaomi Novik er en amerikansk forfatter. Foreldrene hennes er fra Polen og Litauen, så hun er første generasjons Amerikaner.

Hun studerte engelsk litteratur ved Brown University, og har en mastergrad i datavitenskap fra Columbia University. Hun deltok i design og utvikling av dataspill Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, før hun oppdaget at hun foretrakk å skrive til spilldesign.

Novik første roman, er Hans Majestets Drage (Temeraire), som starter Temeraire-serien, en alternativ historie av Napoleonskrigene i en fantasy-verden, der drager er virkelige og brukes i luftkamper. Hans Majestets Drage vant Compton Crook Award i 2007, og ble nominert til Hugo Award for Best Novel.

I september 2007 ble Novik tildelt John W. Campbell Award for Best New Writer for beste nye science fiction forfatter av 2006. Hun vant også i 2007 Compton Crook Award. Den syvende boken i serien, Crucible of Gold, ble utgitt i mars 2012.

Her kan du lese utdrag av bøkene.

Lagre