Tags

, , ,

Jeg fant Dei tek ikkje tran i Texas på bloggen til Anette og tenkte at den må jeg se nærmere på. Så fort jeg hadde gjort det bestilte jeg de andre tre fra fylkesbiblioteket. Dette er fantastisk morsomme bøker, men skeive blikk på gamle fotografi.

Sigmund «Trosten» Falch er en norsk regissør og manusforfatter. Han har blant annet regissert og skrevet manus til TV-seriene Fremtiden kommer bakfra (sammen med Terje Rangnes) og Jul i Tøyengata. Falch har utgitt flere humorbøker under eget navn, og utgjør også en fjerdedel av forfatterkvartetten De Gyngende Seismologer, som har gitt ut flere bøker i tillegg til å være mangeårige bidragsytere til Hallo i uken. I 1998 var han en av medforfatterne på Åsleik Engmarks selvbiografiske humorbok Så langt i livet!.

Dei tek ikkje tran i Texas, Dei likar ikkje grovisar i Rotary, Ho peika på Ceylon og viste ein pupp og Redlight Setesdal inneholder gamle fotografier, kommentert med billedtekster uten sammenheng med bildenes opprinnelige historie.

Forlaget skriver; Det blir sagt at bilder sier mer enn tusen ord. Vås, mener forfatter Sigmund Falch. Et bilde kan kanskje mumle litt forsiktig i krokene, men det er først når det får hjelp av ordene at det virkelig taler med klar og tydelig røst! I denne boken setter Falch ord til gamle bilder på sin måte. Resultatet har blitt overraskende og morsomt – til tider nesten absurd. Gjør det klar for en god latter!