Tags

, , , , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om mitt favorittomslag i fargen rødt.

Jeg måtte tenke meg litt om før jeg kom på ett eneste rødt omslag, men etter å ha tenkt en stund kom de dalende inn, så jeg måtte velge ut noen få.

Gaven av Cecelia Ahern

Lou Suffern kjemper mot klokken, og kunne ønske han kunne være to steder samtidig. Han forsømmer familien sin og har alltid dårlig tid. En dag møter han hjemløse Gabe, og tilbyr ham en jobb i firmaets postavdeling. Dette blir den første av mange forandringer i Lous liv.

En kort historie om traktoren i Ukraina av Marina Lewycka

Søstrene Vera og Nadezhda må legge mange års stridigheter bak seg i et felles forsøk på å komme faren sin til unnsetning. Han er nylig blitt enkemann, men annonserer gledestrålende at han skal gifte seg på nytt. Den utkårede er en yppig lykkejeger fra Ukraina, halvparten så gammel som ham, med blondt hår og store bryster. Hun drømmer om et britisk pass og et vestlig liv i sus og dus. Dessverre er den gamle mannen blind for dette, og slår lykkelig fast at dette er sann kjærlighet. Dessuten har også han en drøm å følge, han vil skrive traktorens historie

Fremmedordbok for kjærester av Xiaolu Guo

Dette er fortellingen til den 22 år gamle kinesiske språkstudenten Zhuang, som har kommet til London for å lære seg engelsk. I begynnelsen er språket hennes svært haltende, men etter hvert lærer hun mer om språket og kulturen. Zhuang faller for en eldre engelsk mann som fører et innbitt ungkarsliv i Hackney, et liv som er svært forskjellig fra livet i den lille kinesiske byen hun kommer fra. Zhuang lærer om sex, humor, vennskap og lidenskap, men hun lærer også den smertefulle leksen at språk også kan være en barriere og bli mer ubegripelig jo mer du kan om det. Gjennom Zhuangs opplevelser får vi innblikk i de mange mulighetene for misforståelse mellom øst og vest, og i et forhold som mange vil kunne gjenkjenne uansett nasjonalitet.