Tags

, ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre hvilke bøker vi leser. Og som vanlig leser jeg mer enn en bok, akkurat nå litt for mange kanskje. Men her er de hvert fall:

Issais Haile Franzen blir funnet hengt i en leilighet i Gamlebyen, men har han begått selvmord? Den uortodokse spaneren Sean skyr ingen midler for å finne sannheten. Dette er den andre boka i Memento-serien.

Dette er den andre boken jeg leser om spaneren Sean. Eliassen skriver god, lettlest krim. Sean er en av de mer shabby politimennene, ikke så ulikt Harry Hole, men en fin fyr. I denne boken er han sykemeldt, men etter noen måneders stillesitting må han ut å gjøre noe.

 

Hvis du får dette brevet handler om to sterke kvinner som lever av å levere nyheter under andre verdenskrig. Frankie Bard er radioreporter på post i London mens Iris James sitter trygt på sitt postkontor i Franklin, en liten småby i Massachusetts, USA. De fleste av innbyggerne i Franklin tror ikke krigen i Europa vil berøre dem. Men både Frankie og Iris vet bedre.

Hvis du får dette brevet er den norske tittelen på The Postmistress som flere bloggere leser/har lest den siste måneden. Boken henter handlingen fra andre verdenskrig, men det er en ganske ukjent fortelling vi får høre i denne boken.

Den tidligere Kripos-etterforskeren Lucinda Mørk er på flukt fra en ukjent fiende. Hun har en kryptert liste over kjente beboere på Oslo Vestkant, og noen gjør alt for at listen skal holdes hemmelig. Samtidig dukker det opp parterte lik i Oslo, lik som har noe med listen å gjøre. Jo mer Lucinda finner ut, jo farligere blir forfølgerne hennes. Dette er den andre boka om Lucinda Mørk.

Dette er den andre boken jeg leser om Lucinda Mørk. Hun er en meget utradisjonell kvinne, og en tidligere politi. Men en sympatisk person som har endel utfordringer å streve med. Hun havner, nesten ved en tilfeldighet, inn i en situasjon der det ser ut til å foregår noe meget skjult. Og dette vil hun sette lys på.

Helt siden Sandy Shortts klassevenninne forsvant for mer enn tyve år siden, har Sandy vært besatt av å finne ting som har forsvunnet. Så en dag forsvinner Sandy selv. Hun snubler over stedet og menneskene hun har lett etter hele livet, i en verden som er fjern fra den hun kjenner. Hun får svar på mange spørsmål, men nå må hun lete etter veien hjem.

Jeg har falt helt for Cecelia Aherns måte å skrive på og nå har jeg straks lest alle bøkene hennes. Jeg har bare denne og PS: Jeg elsker deg igjen.