Tags

, , , , , , ,

Det er torsdag igjen og på tide med et nytt boktema hos Anette. Denne uken kunne jeg ha valgt Perelandra, som er bok 2 av 3 i serien; Cosmic trilogy (eller Space trilogy), og som begynner med min favorittbok på O; Out of the silent planet. Jeg synes de tre bøkene er fantastiske, har akkurat bestilt dem hos Book Depository og ser frem til å lese dem enda en gang.

Men over til favorittbok på P; nemlig Postcard killers av Liza Marklund og James Patterson. Jeg er glad i krimbøkene til Liza Marklund og synes denne boken kan måle seg med de hun skriver alene. Jeg er klar over at James Patterson er en kjent krimforfatter, men siden jeg ikke har lest noe av ham, kan jeg ikke vurdere denne boken opp mot hva han skriver.

De har myrdet over hele Europa. Nå har de kommet til Skandinavia. Et ungt par på reise i Europa blir funnet myrdet på sitt hotellrom. Avkledd og i en merkelig stilling. Senere, i en annen by, blir et nytt par funnet. Og så et par til, i enda en by. Omstendighetene gjør at det tar tid før noen ser en sammenheng mellom drapene. En ung journalist blir mot sin vilje sentral i jakten på morderne.

Liza Marklund har sammen med James Patterson skrevet en internasjonal thriller. Postcard Killers er voldsom, følelsesladet og har et ekstremt høyt tempo.