Tags

, , , ,

Denne uken kommer boktemaet til Anette på fredag istedenfor torsdag. I dag er det favorittbok på I og jeg har valgt I morgen var jeg alltid en løve av Arnhild Lauveng.

Dette er en sterk bok om et viktig tema. Arnhild Lauveng var i 10 år innlagt som schizofren på psykiatriske avdelinger, og i bedre perioder på sykehjem. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glass for skjære seg til blods med skårene. I dag arbeider hun som psykolog, utdannet ved Universitetet i Oslo. Arnhild Lauveng overvant schizofrenien, og er i dag i stand til å uttale seg både som fagperson og tidligere pasient.

Hun tar oss med inn i en verden av stemmer og hallusinasjoner, av rotter som løper etter henne i flokk, og ulver som glefser etter henne, med gule øyne og siklende gap. Hun viser oss hvordan vrangforestillinger og symptomer har sin egen logikk og mening. Hennes kamp for å bli frisk, hjulpet av helsevesenet og av en mor og søster som nektet å gi opp håpet, er sterk lesning om en seier de færreste tror er mulig.

Arnhild Lauveng (f. 1972) er utdannet cand. psychol. ved Universitetet i Oslo, og praktiserende klinisk psykolog.