Tags

, , , ,

Bloggen Anettes bokboble utfordrer oss til å skrive om vår favorittbok på A og det var en utfordring jeg gjerne ville være med på.

Jeg måtte tenke meg om noen ganger men kom frem til at tegneserien Aldristeds av Mike Carey må være mitt bidrag. Jeg har skrevet om denne tegneserien og boken den er basert på her.

Aldristeds er den norske oversettelsen av tegneserien basert på boken Neverwhere av Neil Gaiman. Illustratøren Glenn Fabry tegner et både spennende, mystisk og skremmende bilde av London Under.

Hovedpersonen Richard Mayhem er en ung forretningsmann som bor i London. En kveld han og forloveden hans er på vei til et viktig møte snubler han nesten i en ung jente som er skadet og ligger på fortauet. Richard stopper for å hjelpe Door, som hun heter, og med det samme forlater han livet i London som han kjenner det.

Door lever i en verden av skygger og mørke i en verden kaldt London Under. Denne verdenen er hjemmet til mennesker som snakker med rotter, til monstre og helgener, mordere og engler, en hel underjordisk labyrint av kloakk-kanaler og forlatt undergrunnsstasjoner. Richard har falt gjennom sprekker i virkeligheten og har landet et sted som er anderledes, et sted som er Neverwhere (eller Aldristeds om du vil). Door er her en spesiell person, fra en spesiell og adelig familie av døråpnere. Hun innehar sterke krefter og er ute på oppdrag for å finne hvem som drepte familien hennes og hvorfor. Og også med det å bevare dette merkelige kongedømmet i underverdenen fra ondskapen som prøver å ødelegge den. Uten noen mulighet til å snu, eller til å få tilbake sitt liv i London Over, må Richard Mayhew nå delta, sammen med Lady Door‘s andre ledsagere, i deres skjebnesvanger søken etter svar og rettferdighet. For denne farlige reisen er Richards eneste håp om å få tilbake sitt eget liv.