Tags

, , , , , ,

Jeg har vært innom, og fortalt om, nettsiden Bokhylla hos Nasjonalbiblioteket før, men nå etter at jeg virkelig har begynt å bruke den må jeg nevne den en gang til. Denne gangen sammen med Sparknotes.

Jeg har vært noe skeptisk til å lese bøker på nettet, jeg er gammeldags og liker best å ha en bok mellom hendene. Men så fikk jeg lyst til å lese noen av (de gamle) bøkene til Jon Bing og de fant jeg ikke i biblioteket. Derimot fant jeg dem på Bokhylla og da var det en gylden mulighet til å prøve ut det å lese bøker på pc’en min. Jeg fant også den første boken Margit Sandemo skrev på Bokhylla. Jeg har lest alle seriene hun har skrevet og syntes det var morsomt å lese den første boken hennes også.

Sparknotes er en annen side jeg nettopp har begynt å bruke. Jeg lette etter litt forklaringer til Nathaniel Hawthornes The house with the seven gables som jeg akkurat nå leser på engelsk. Jeg hadde hørt om Spark Notes før og vet at de skriver kortfattede forklaringer og sammendrag av kjente bøker. Så jeg fant en god hjelpeguide til The house with the seven gables. Etter å lest litt i den så jeg det stod; No Fear Shakespeare  på en fane og nysgjerrig som jeg er trykket jeg meg videre. Der fant jeg en fantastisk hjelpeside til Shakespeare. Jeg startet straks å lese Macbeth. Siden fungerer slik at du har originalteksten på venstre side og så en oversatt, moderne tekst på høyre side. Siden setningene og de gamle ordene Shakespeare brukte kan være ganske vanskelig å forstå var det fantastisk å ha den moderne teksten der til å forklare hva du leser. Jeg anbefaler alle å lese gjennom noen Shakespeare skuespill på Sparknotes. Det er en helt annen opplevelse å forstå Shakespeare!