Tags

, , , ,

Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen er tredje boken om Avdeling Q og Carl Mørck. De to første er Kvinnen i buret og Fasandreperne. Jeg fikk et leseeksemplar av Flaskepost fra P fra Aschehoug men hadde lest boken uansett fordi jeg likte så godt de to første.

I denne boken finner en fisker i Skottland en flaskepost med et nesten uleselig brev. Den blir stående i en vinduskarm i mange år før en dataekspert fattet interesse for flasken. Hun finner ut at brevet må komme fra Danmark og at det er rester av blod på brevet. Så etter en lang og kronglete vei ender brevet opp hos Carl Mørck og Avdeling Q. Samtidig hører vi om en kvinne som lever i et vanskelig ekteskap med en mann som totalt dominerer henne og om en sekt kalt Moderkirken.

Disse tre historiene vever seg inn i hverandre og påvirker hverandre og det blir opp til Carl Mørck, Assad og Rose å nøste opp trådene.

Flaskeposten fra P er spennende og morsom. Noen partier av boken er nesten for spennende og en sitter med hjertet i halsen og håper det skal gå bra. Det vil også si at boken er lett å leve seg inn i og at historien påvirker følelser i leseren. Jeg anbefaler alle som liker krim å lese denne boken, men jeg ville nok ha begynt med Kvinnen i buret og lest bøkene kronologisk for å bli best mulig kjent med Carl Mørck og livet hans.