Tags

, , ,

juletreInspirert av Dagdrømmeren og Vidarius vil jeg skrive om mine tre favoritt-julesanger. Jeg liker mange julesanger, men disse tre har alltid vært favoritter.

Først; «Mary, did you kno som har tekst skrevet av Mark Lowry og med musikk av Buddy Greene. Mark Lowry skrev teksten i 1984 da pastoren i kirken hans spurte om han kunne skrive en julesang til kirkekoret. Mark Lowry skrev teksten med utgangspunkt i hvordan Maria oppfattet det å være Jesu mor. Sangen ble først utgitt av Michael English i 1992.

«Mary’s boy child» ble skrevet av Jester Hairston i 1954. Den ble spilt inn av Harry Belafonte i 1956 og har blitt en av de mest populære julesangene vi har. Den var nr 1 på engelske topplister i 1957 og har senere blitt utgitt av en lang rekke artister.

«The little drummer boy» ble skrevet av pianisten Katherine K. Davis i 1941. Historien i sangen ligner på en legende fra 1200 tallet. Det ble skrevet en opera (Le jongleur de Notre-Dame) rundt denne legenden i 1902, og gitt ut en film om den i 1984 (The Juggler of Notre Dame). Sangen het opprinnelig «Carol of the Drum» og ble basert på en tsjekkisk folketone.