Tags

,

Det interesserer ikke meg hva du livnærer deg med. Jeg ønsker å vite hva du brenner for, og om du våger å møte ditt hjertes savn. Det interesserer ikke meg hvor gammel du er. Jeg vil vite om du våger å risikere og måtte se ut som en tosk for kjærlighet, for dine drømmer, for eventyret av å være i live.

Det interesserer ikke meg hvilke planeter som danner kvadrat til din måne. Jeg vil vite om du har følt på kilden til din egen sorg, om du har blitt åpnet av livets mange bedrag, eller om du har visnet og lukket deg av frykt for mer smerte! Jeg vil vite om du kan sitte med smerte, min, eller din egen, uten å bevege deg for å gjemme den, få den til å falme, eller fikse den. Jeg vil vite om du kan være med GLEDE, min eller din egen; om du kan danse av villskap og la ekstasen fylle deg til fingertuppene og tærne uten å advare oss om å være forsiktige, eller  realistiske, eller å huske begrensningene av å være menneske.

Det interesserer ikke meg om historien du forteller er sann. Jeg vil vite om du kan skuffe en annen for å være lojal mot deg selv; om du kan tåle anklagen om bedrag og ikke bedra din egen sjel. Jeg vil vite om du kan være trofast og derfor være tillitverdig. Jeg vil vite om du kan se skjønnhet selv når det ikke er pent hver dag, og om du kan la DENS nærvær være en kilde til ditt liv. Jeg vil vite om du kan leve med fiasko, din, eller min, og likevel skrike til fullmånens sølv: JA!!»

Det interesserer ikke meg hvor du bor, eller hvor mye penger du har. Jeg vil vite om du kan stå opp etter en natt av sorg og desperasjon, sliten og blåmerker til beinet, og gjøre det som trengs å gjøres for barna. Det interesserer ikke meg hvem du er, eller hvordan du kom hit. Jeg vil vite om du vil stå midt i ilden sammen med meg og ikke vike tilbake.

Det interesserer ikke meg hvor, hva, eller med hvem du har studert. Jeg vil vite hva som holder deg oppe fra innsiden når alt annet faller vekk. Jeg vil vite om du kan være alene med deg selv, og om du virkelig kan sette pris på ditt eget selskap i disse tomme øyeblikkene.

Av Oriah Montain Dreamer, Indian Elder